top of page

Fri, 12 Apr

|

Lokatie wordt nader bekend gemaakt

Interviewtechnieken in de zorg (1 dag) --

Registration is closed
See other events

Time & Location

3 more dates

12 Apr 2024, 09:00 – 17:00 CEST

Lokatie wordt nader bekend gemaakt

About the event

Deze op zichzelf staande module sluit naadloos aan op de 2-daagse Tripod Beta training. Daar waar de Tripod training voornamelijk is gericht op de analyse fase, richt deze module zich voornamelijk op het doen van interviews als onderdeel van de onderzoeksfase.

Programma

De training richt zich op twee hoofdthema’s:

  1. Inhoudelijk & analytisch     Wat zijn inhoudelijk goede vragen? Hoe kom je tot die vragen?
  2. Gesprekstechnieken & soft-skills     Hoe stel je de vragen op de juiste manier? Hoe houd je ook tijdens lastige(re) interviews grip op het gesprek?

Onderwerpen

- Theoretisch deel Interviewtechnieken, praktische inzichten, tips & tricks, do’s & dont’s

- Practicum onder begeleiding van een professionele trainingsacteur Oefenen met het doen van interviews op basis van eigen casuïstiek (diverse scenario’s)

Casuïstiek

De training maakt gebruik van een standaard casus die betrekking heeft op de medische zorg in een zorginstelling. Deze casus is optimaal afgestemd op het oefenen met verschillende soorten realistische interviews. In elk interview speelt de acteur de rol van geïnterviewde.

De acteur krijgt voor elk interview wisselend een andere rol, variërend van bv. stagiair tot afdelingshoofd en van verpleegkundige tot directie. Vooraf wordt besproken welk karakter er aan de acteur wordt meegegeven: autoritair, timide, iemand die zwaar in de weerstand zit of juist een enorme kletser (veel praten en weinig zeggen), of een zgn. ‘straatjeschoonveger’.

Deze training is bijzonder leerzaam én erg leuk om te doen! 

Share this event

bottom of page